Tagliatelle s tykvovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Tykev
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 83.2 mg
  • Draslík 1406.1 mg
  • Vláknina 9149.2 mg
  • Vitamín A 9149.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozehřátého másla vložíme nadrobno pokrájené šalotky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Pak do pánve vložíme na kostičky nakrájenou tykev a špetku muškátového oříšku. Opět pod pokličkou dusíme 40 minut. Poté přilijeme smetanu, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, nadrobno nakrájenou petrželku, zamícháme a pánev odstavíme. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Těstoviny scedíme, 2 lžíce vody odložíme. Vložíme je do tykvové směsi pokud se nám zdá omáčka moc hustá, přilijeme vodu, kterou jsme si odložili. Zahříváme minutu, poté ihned podáváme. Na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu