Minestrone se sterilovanými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 125 g Celer - nať
  • 150 g Cuketa
  • 150 g Mrkev kořen
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 420 g Fazole cannellini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 687.1 mg
  • Vláknina 6227.7 mg
  • Vitamín A 6227.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, mrkev, cuketu, cibuli a česnek oloupeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev, cuketu a cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Celerovou a petrželovou nať jemně posekáme, z Parmezánu odkrojíme kousek kůry.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vložíme cibuli s česnekem, restujeme 5 minut, až cibule změkne, přidáme brambory a restujeme dalččččších 5 minut. Do směsi přidáme mrkev, cuketu a celerovou nať a vše ještě dalších 5 minut restujeme.

  • 3

    Přilijeme hovězí vývar, vložíme rajčata a parmezánovou slupku, uvedeme do varu a zakryté hodinu vaříme. Je-li polévka příliš hustá, přilijeme vývar. Nakonec do polévky vložíme fazole a petrželovou nať a ještě 10 minut zahříváme.

  • 4

    Vyjmeme sýrovou slupku, osolíme a opepříme. Podáváme s tousty.

Komentáře k receptu