Špagety s hlívou a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špagety, Makarony
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 20 ml řepkový olej
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 302.5 mg
  • Vláknina 8649.8 mg
  • Vitamín A 8649.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.

  • 2

    Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.

  • 3

    Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.

  • 4

    Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.

  • 5

    Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.

Komentáře k receptu