Zapékané václavky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1314 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 123.6 mg
- Draslík 591 mg
- Vláknina 10642.5 mg
- Vitamín A 10642.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.
-
2
Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stranou. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
3
Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.
-
4
Zeleninovou směs společněs houbami umístíme do zapékací formu. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.