Salát z fazolek s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrášek
  • 120 g Chřest bílý
  • 100 g Květák
  • 200 g Rajčata
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 g Majonéza
  • 120 g Okurka salátová
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 476.5 mg
  • Vláknina 9959.5 mg
  • Vitamín A 9959.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka. Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, vložíme do vroucí vody a vaříme také do měkka. Chřest očistíme, pokrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme do měkka. Salát rozebereme na listy, opláchneme, rozkrájíme na proužky. Rajčata a okurky krájíme na tenká kolečka. Hrášek prolijeme studenou vodou. Zálivku připravíme smícháním smetany s majonézou, solí a pepřem.

  • 2

    Zeleninu necháme okapat, promícháme se zálivkou, před podáváním dáme vychladit.

Komentáře k receptu