Holoubata s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 827.4 mg
- Vláknina 2704 mg
- Vitamín A 2704 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata opláchneme, osušíme, podélně rozpůlíme, potřeme solí a pepřem.
-
2
Rozpálíme v ohnivzdorné nádobě olej a holoubata orestujeme. Omyjeme neoloupaný pomeranč, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu, 5 minut smažíme. Smícháme pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčku a část přilijeme k holoubatům. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Postupně přiléváme zbylou omáčku.
-
3
Hotová holoubata vyndáme. Vypečenou šťávu podlijeme vodou, prohřejeme a přecedíme, hotový pokrm šťávou nakonec polijeme.