Holoubata s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Holoubata
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 827.4 mg
  • Vláknina 2704 mg
  • Vitamín A 2704 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata opláchneme, osušíme, podélně rozpůlíme, potřeme solí a pepřem.

  • 2

    Rozpálíme v ohnivzdorné nádobě olej a holoubata orestujeme. Omyjeme neoloupaný pomeranč, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu, 5 minut smažíme. Smícháme pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčku a část přilijeme k holoubatům. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Postupně přiléváme zbylou omáčku.

  • 3

    Hotová holoubata vyndáme. Vypečenou šťávu podlijeme vodou, prohřejeme a přecedíme, hotový pokrm šťávou nakonec polijeme.

Komentáře k receptu