Kachna pečená s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 70 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 92.5 mg
- Vláknina 1167.2 mg
- Vitamín A 1167.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme, odkrojenou zelenou nať v délce 15 cm omyjeme, osušíme. Rozpustíme ve woku máslo, omahneme na něm pokrájenou cibulku, poté ji poprášíme cukrem a svaříme za stálého míchání s 2 lžícemi sójové omáčky. Osolíme, necháme vychladnout.
-
2
Kachnu opláchneme a osušíme. Potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenčí, odřízneme krk, naplníme jarní cibulkou - zelené stonky nati by měly trochu vyčnívat - a svážeme kuchyňskou nití.
-
3
Do ohnivzdorné nádoby vložíme kachnu, po stranách rozmístíme drůbky, podlijeme máslem, na kterém se smažila cibulka a dáme na 120 minut péct do předehřáté trouby. Po 15 minutách přidáme vodu.
-
4
Smícháme sherry, 2 lžíce sójové omáčky a strouhaný zázvor, tuto směs přilijeme do ohnivzdorné mísy po 30 minutách.
-
5
Z hotové kachny odstraníme kuchyňskou niť, přendáme kachnu na podnos a dáme do tepla. Vypečenou šťávu prohřejeme, přidáme vodu, sebereme tuk a výpek smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a přidáme i zbylou sójovou omáčku.
-
6
Pečenou kachnu podáváme s omáčkou.