Kachní prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Kachní prsa
  • 2 špetka Šalvěj čerstvá
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Paštika játrová
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 4 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 507.8 mg
  • Vláknina 253.4 mg
  • Vitamín A 253.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.

  • 2

    Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.

  • 3

    Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu