Fazole vařené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 2 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 324.9 mg
- Vláknina 9152.4 mg
- Vitamín A 9152.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
-
2
Předem namočené fazole přivedeme k varu, osolíme a vaříme asi 30 minut, kdy by měly začít měknout. Přisypeme zelí, okořeníme mletým pepřem, mletým muškátem a povaříme ještě deset minut, zahustíme solamylem, ochutíme česnekem a dovaříme.
-
3
Na kousku másla osmahneme cibuli a porce cibulkou ochutíme.