Bramborové knedlíky jemné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 15 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 139.9 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 5320 mg
- Vitamín A 5320 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se žloutkem a vejcem. Přidáme prolisované brambory promíchané s moukou a krupicí a těsto osolíme. Nakonec přidáme žemli nakrájenou na kostičky.
-
2
Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je 20 minut.
-
3
Podáváme i jako samostatný pokrm, polité máslem a posypané opraženou strouhankou.