Pikantní krevetový salát s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Nudle rýžové
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 8 ks Klasy kukuřičné mražené
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 12 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 668.1 mg
- Vláknina 7490 mg
- Vitamín A 7490 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme cca 10 minut namáčet. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme na servírovací mísu.
-
2
Kukuřičné klasy společně s hráškem vaříme cca 3 minuty doměkka. Scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Na dresink nakrájíme nadrobno pažitku a ve sklenici smícháme s octem, arašídovým a sezamovým olejem a rybí a sojovou omáčkou. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme.
-
4
Ve woku rozpálíme olej, vložíme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, najemno pokrájenou chilli papričku a cca 1 minutu orestujeme. Přidáme oloupané krevety, promícháme a smažíme cca 3 minuty dorůžova. Poté zlehka přimícháme na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku, kukuřičné klasy, hrášek a pražená sezamová semínka.
-
5
Obsah pánve vyklopíme na připravené nudle, přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou citronovou trávou a salát ještě teplý podáváme.