Chilindrónské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 871.3 mg
  • Vláknina 1954.8 mg
  • Vitamín A 1954.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a rozdělíme na osm kousků. Šunku nakrájíme na proužky, stejně jako papriku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupaná je taktéž nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a všechny ingredience kromě kuřete podusíme 10 minut.

  • 2

    Na druhé pánvi pak do zlatova opečeme kousky kuřete, které v průběhu podléváme červeným vínem. Na závěr vše ochutíme solí a pepřem, kuře zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu