Sledě v ovesném obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 125 g Mouka ovesná
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 190.1 mg
  • Vláknina 7323 mg
  • Vitamín A 7323 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 20.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.

  • 2

    Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.

  • 3

    Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.

  • 4

    V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 5

    Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.

Komentáře k receptu