Sledě v ovesném obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 70 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 190.1 mg
- Vláknina 7323 mg
- Vitamín A 7323 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 20.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.
-
2
Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.
-
3
Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.
-
4
V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
5
Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.