Těstoviny s dušeným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 6 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 240.8 mg
- Vláknina 6210 mg
- Vitamín A 6210 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na slabé proužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. V případě potřeby trochu podlijeme vodou, aby se zelí nepřipalovalo. Ke konci necháme tekutinu vydusit.
-
3
Zelí promícháme s vařenými těstovinami a ještě teplé podáváme.