Grilovaný salát s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máta
  • 300 g Cizrna
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 70 ml Citronová šťáva
  • 70 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.8 mg
  • Vláknina 2882 mg
  • Vitamín A 2882 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka, chilli papričku podélně rozpůlíme. Vše rozložíme na alobalový grilovací tác a potřeme olejem. Grilujeme, otáčíme, postupně odebíráme nejdříve česnek, potom papričku a nakonec po 6 minutách cibuli. Vložíme do mísy, přidáme okapanou konzervovanou cizrnu, olej, nasekanou mátu, pepř, sůl a citronovou šťávu. Promícháme a můžeme podávat ještě teplé nebo i vychladlé.

Komentáře k receptu