Hustá polévka s bramborami a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Celer - nať
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 354.3 mg
  • Vláknina 3428.5 mg
  • Vitamín A 3428.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli, oškrábané brambory, celerovou nať a slaninu nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať i pažitku jemně nasekáme.

  • 2

    Kousky slaniny dáme na velkou rozehřátou pánev, opékáme, dokud nemají zlatavý nádech a nenjsou křupavé. Pak je vyjmeme a necháme okapat na savém ubrousku.

  • 3

    Na pánvi po slanině rozehřejeme máslo, na něm 4 - 5minut opékáme kousky cibule, celerovou nať a tymián. Poté opět přidáme již opečenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme. Pánev odstavíme, postupně přimícháme vývar a znovu vrátíme na oheň. Přivedeme do varu, vložíme nakrájené brambory a vaříme ještě 10 - 15 minut, dokud nezměknou.

  • 4

    Pánev znovu odstavíme z ohně, přimícháme kysanou smetanu, petrželovou nať, znovu vrátíme na oheň a bez varu zahříváme za stálého míchámi ještě 1 - 2 minuty.

  • 5

    Podáváme v miskách posypané sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu