Bramborová omeleta zapečená se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 92.7 mg
- Draslík 804.1 mg
- Vláknina 9611.8 mg
- Vitamín A 9611.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, mouku, koriandr a sýr Čedar zalijeme v míse rozšlehanými vajíčky, smícháme. Podle chuti opepříme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm péčeme bramborovou směs přibližně 15 minut. Pánev se směsí ještě dáme pod středně rozehřátý gril a necháme pod ním, dokud omeleta nemá zlatavou barvu.
-
3
Podáváme nakrájené na díly a přelité jopgurtem.