Bramborová omeleta zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 0.22 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 6 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 92.7 mg
  • Draslík 804.1 mg
  • Vláknina 9611.8 mg
  • Vitamín A 9611.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, mouku, koriandr a sýr Čedar zalijeme v míse rozšlehanými vajíčky, smícháme. Podle chuti opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, na něm péčeme bramborovou směs přibližně 15 minut. Pánev se směsí ještě dáme pod středně rozehřátý gril a necháme pod ním, dokud omeleta nemá zlatavou barvu.

  • 3

    Podáváme nakrájené na díly a přelité jopgurtem.

Komentáře k receptu