Kolínka z jehněte s toskánským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 188 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 161 mg
- Vláknina 15428 mg
- Vitamín A 15428 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
2
Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.
-
3
Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.
-
4
Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.