Petržel na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 1000 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 56.6 mg
  • Draslík 1493.8 mg
  • Vláknina 16569.8 mg
  • Vitamín A 16569.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 333.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky a blanšírujeme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájený zázvor a za stálého míchání zvolna opékáme 2-3 minuty. Přidáme petržel, promícháme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Směs vložíme do zapékací mísy a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu