Pikantní plátky svíčkové
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 150 g Salát hlávkový
- 30 g Cibule
- 120 ml Olej rostlinný
- 50 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 2 kávová lžička Pesto
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 314.6 mg
- Vláknina 1111.5 mg
- Vitamín A 1111.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promícháme chilli papričky, prolisovaný česnek, olej, sůl, pepř, tímto dresingem přelijeme steaky a necháme je 30 minut naložené marinádě.
-
2
Maso osmahneme na grilu po každé straně 2 minuty, aby se zatáhlo, ztlumíme teplotu grilu a ještě ogrilujeme po všech stranách přibližně 8 minut, přitom potíráme marinádou.
-
3
Necháme hotové steaky 4 minuty stát, poté je nakrájíme na plátky poklademe je na listy hlávkového salátu. Smícháme dresing z pažitky nakrájené, pesta, octa, chilli papričky nasekané, cibule, oleje a zalijeme maso.