Pikantní plátky svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 150 g Salát hlávkový
  • 30 g Cibule
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 2 kávová lžička Pesto
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 314.6 mg
  • Vláknina 1111.5 mg
  • Vitamín A 1111.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme chilli papričky, prolisovaný česnek, olej, sůl, pepř, tímto dresingem přelijeme steaky a necháme je 30 minut naložené marinádě.

  • 2

    Maso osmahneme na grilu po každé straně 2 minuty, aby se zatáhlo, ztlumíme teplotu grilu a ještě ogrilujeme po všech stranách přibližně 8 minut, přitom potíráme marinádou.

  • 3

    Necháme hotové steaky 4 minuty stát, poté je nakrájíme na plátky poklademe je na listy hlávkového salátu. Smícháme dresing z pažitky nakrájené, pesta, octa, chilli papričky nasekané, cibule, oleje a zalijeme maso.

Komentáře k receptu