Čínské nudle a thajské tofu
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 80 g Ořechy burské pražené
- 350 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Nudle rýžové
- 750 g Fazolové klíčky
- 80 g Koriandr čerstvý
- 80 ml Omáčka rybí
- 80 ml Limetková šťáva
- 2 kávová lžička Koření Orientální
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 3 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.33 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1904 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 1133.9 mg
- Vláknina 22869 mg
- Vitamín A 22869 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme.
-
2
Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat.
-
3
Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou.
-
4
Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme.
-
5
Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu.
-
6
Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem.