Čínské nudle a thajské tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 80 g Ořechy burské pražené
  • 350 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 g Nudle rýžové
  • 750 g Fazolové klíčky
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 80 ml Omáčka rybí
  • 80 ml Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Koření Orientální
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.33 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1904 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 224 mg
  • Draslík 1133.9 mg
  • Vláknina 22869 mg
  • Vitamín A 22869 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme.

  • 2

    Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat.

  • 3

    Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou.

  • 4

    Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme.

  • 5

    Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu.

  • 6

    Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu