Španělské rizoto s mořskými plody (paella)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 500 g Rýže loupaná
  • 60 g Petržel - nať
  • 250 g Sépie
  • 250 g Mušle srdcovky
  • 180 g Hrášek mražený
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Garnát obecný
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 603.3 mg
  • Vláknina 7071.5 mg
  • Vitamín A 7071.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafránové pestíky v misce pokapeme 2 lžícemi vroucí vody a necháme 5 minut stát.

  • 2

    Na středním plameni rozpálíme olivový olej, do zlatohněda v něm 2 - 3 minuty restujeme kousky nakrájených kuřecích řízků. Přidáme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a drobné kousky malé červené i zelené papriky (bez jader) a ještě 2 - 3 minuty restujeme.

  • 3

    Přidáme propláchnutou rýži, namočené šafránové pestíky i s vodou a 750 ml drůbežího vývaru. Přivedeme k varu, zakryjeme, na mírném ohni vaříme 15 minut. Několikrát zamícháme.

  • 4

    Poté vložíme očištěné syrové garnáty, sépiové kroužky, očištěné a vousů zbavené mušle (čerstvá mušle musí být uzavřená), rozmražený hrášek, drobně krájenou petrželovou nať, zbývající drůbeží vývar. Vaříme asi 8 - 10 minut, až rýže a mořské plody změknou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu