Kuřecí stehna s mandlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón slepičí
  • 50 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 100 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 10 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1080 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 340.5 mg
  • Draslík 470.2 mg
  • Vláknina 3176 mg
  • Vitamín A 3176 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nádivku tak, že starší housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z maggi.

  • 2

    Nakrájíme na nudličky slaninu a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso, namočenou housku, vejce, nakrájené mandle, osolíme, přidáme petržel a zamícháme.

  • 3

    Z očištěných kuřecích stehen z jedné strany uvolníme kůži. Vznikne kapsa, kterou naplníme nádivkou, upevníme párátky a dáme péct. Maso osolíme.Při pečení podléváme kuře vodou a výpekem.

  • 4

    Pečeme 45 minut při 180 stupních. Před koncem pečení poklademe plátky másla.

Komentáře k receptu