Těstoviny s roketou a kuřecím masem
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
- 220 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 200 g Kuřecí křídla
- 220 g Žampiony čerstvé
- 80 g Celer řapíkatý
- 16 g Tymián čerstvý
- 110 g Roketa
- 200 g Kuřecí krk
- 125 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 0.8 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 2 ks Česnek
- 0.8 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.4 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1.6 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 273 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 861.8 mg
- Vláknina 12349.3 mg
- Vitamín A 12349.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na másle osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev přibližně 2 minuty. Vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájená kuřecí prsa, na čtvrtky krájené žampiony, víno, 125 ml kuřecího vývaru, nadrobno nakrájený česnek, sůl a pepř. Rozmícháme Solamyl, 4 lžíce vody, smetanu, jogurt a vlijeme do směsi. Vložíme ještě pár lístků tymiánu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Potom uložíme na kuřecí maso listy rokety, nemícháme, vaříme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Pořádně je scedíme, nalijeme na ně kuřecí směs, na talíři pak ještě ozdobíme tymiánem a podáváme.
-
2
Kuřecí vývar:
-
3
Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.