Tagliatelle s kuřecím masem a bílým vínem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 150 ml Víno bílé
- 300 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 8 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1110.5 mg
- Vláknina 18412.8 mg
- Vitamín A 18412.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatova. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na původním oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájené papriky přibližně 5 minut. Vložíme zpět maso, nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno pokrájenou majoránku, dle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 30 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a pokapeme olejem. Do masové směsi vsypeme fazole, zamícháme a můžeme je servírovat na těstoviny.