Vepřový řízek moravský (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 361.7 mg
- Vláknina 630 mg
- Vitamín A 630 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou.
-
2
Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky.
-
3
Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.
-
4
Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme.
-
5
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout.