Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Těstoviny Tagliatelle
- 60 g Mandle plátky
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Česnek
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 42 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 854.6 mg
- Vláknina 5561.5 mg
- Vitamín A 5561.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.