Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Těstoviny Tagliatelle
  • 60 g Mandle plátky
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 854.6 mg
  • Vláknina 5561.5 mg
  • Vitamín A 5561.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu