Vepřová roláda s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 478.2 mg
- Vláknina 731.5 mg
- Vitamín A 731.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové plecko omyjeme, odkrojíme z něj kůži, vytvoříme tukovou kapsu, osolíme, opepříme. Smícháme suroviny na nádivku - jablka nakrájená nadrobno, sterilovaná rajčata, sůl a pepř, naneseme na plát masa. Maso stočíme do rolády, ovážeme ji nití, aby držela tvar. Rozehřejeme gril na střední stupeň, roládu položíme nad odkapávací misku a gril zavřeme. Grilujeme 50 minut. Maso pokapeme marinádou z červeného vína, medu, chilli papričky, to opakujeme každých 10 minut. Celková doba grilování by měla být přibližně 90 minut.