Marseilleská rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 290.5 mg
- Draslík 971.4 mg
- Vláknina 4127.5 mg
- Vitamín A 4127.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.
-
2
Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.
-
3
Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.