Perličky s lanýži a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 16 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 323.9 mg
- Vláknina 7197.5 mg
- Vitamín A 7197.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.
-
2
Maso opláchneme, necháme oschnout, potřeme solí i pepřem. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.
-
3
Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ni lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.
-
4
Maso nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.