Prsíčka z perličky na šalotce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Šalotka
  • 150 g Perlička
  • 175 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 175 ml Víno madeira
  • 10 ml Cukr krystal
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 l Vývar slepičí
  • 0.5 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 1877.1 mg
  • Vláknina 20015 mg
  • Vitamín A 20015 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.

  • 2

    Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.

  • 3

    Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.

  • 4

    Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.

Komentáře k receptu