Jelení myslivecký guláš s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1836 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 208.7 mg
- Draslík 1131.2 mg
- Vláknina 9075 mg
- Vitamín A 9075 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme a necháme jej oschnout. Špek nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme jej na větší pánvi, vyjmeme a odložíme bokem. Maso následně prudce osmažíme v tuku ze špeku. Cibuli bavíme slupek, nakrájíme na kolečka, přidáme je k masu a necháme smažit minutu. Následně zalijeme vývarem a podusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
-
2
Zatímco se nám dusí maso, opláchneme majoránku, necháme ji oschnout, několik lístků odložíme bokem a zbytek nasekáme nadrobno. Houby pečlivě očistíme a osmahneme na přepuštěném másle. Vše poté společně se špekem zamícháme do guláše.
-
3
Mouku zamícháme s trochou vody a zahustíme guláš. Guláš důkladně vaříme 5 minut, občas zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme zakysanou smetanu a calvados a pečlivě zamícháme. Nalijeme do talířů, ozdobíme majoránkou a podáváme.