Srnčí svíčková na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 5.6 ml Olej slunečnicový
  • 20 ml Kerblík
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 ks Jalovec
  • 0.5 kg Žampiony čerstvé
  • 2 kg Srnčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 2350.7 mg
  • Vláknina 4325.4 mg
  • Vitamín A 4325.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120 °C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.

  • 2

    Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.

  • 3

    Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku.

Komentáře k receptu