Špagety s piri piri kořením a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Mořské plody mix
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koření piri piri
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 496.1 mg
  • Vláknina 10163 mg
  • Vitamín A 10163 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle pokynů na obalu uvaříme ve vroucí vodě šapgety "al dente". Vodu vylijeme a špagety držíme v teple.

  • 2

    Na středním plameni rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme krájenou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí cibule, tj. asi 3 minuty.

  • 3

    Poté přidáme koření piri piri, směs plodů moře a 2 minuty ohříváme, nalejeme víno, poté ještě minutu povaříme.

  • 4

    Přihodíme na kosky rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr i nadrobno nasekanou petrželovou nať, na mírném ohni vaříme 5 minut.

  • 5

    Hotovou omáčku rozdělíme na špagety.

Komentáře k receptu