Špagety s piri piri kořením a vínem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Mořské plody mix
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření piri piri
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 4 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 496.1 mg
- Vláknina 10163 mg
- Vitamín A 10163 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle pokynů na obalu uvaříme ve vroucí vodě šapgety "al dente". Vodu vylijeme a špagety držíme v teple.
-
2
Na středním plameni rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme krájenou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí cibule, tj. asi 3 minuty.
-
3
Poté přidáme koření piri piri, směs plodů moře a 2 minuty ohříváme, nalejeme víno, poté ještě minutu povaříme.
-
4
Přihodíme na kosky rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr i nadrobno nasekanou petrželovou nať, na mírném ohni vaříme 5 minut.
-
5
Hotovou omáčku rozdělíme na špagety.