Špenátový koláč a sýr feta
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 80 g Sýr Parmezán
- 250 g Tvaroh jemný
- 800 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Sýr Feta
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Pórek
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Koření Italia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 45 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 218.8 mg
- Draslík 922.4 mg
- Vláknina 10909.8 mg
- Vitamín A 10909.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda.
-
2
Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník.
-
3
Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř.
-
4
Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut.