Polévka z mladých brukví se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 22 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 138.5 mg
- Draslík 339.7 mg
- Vláknina 4370.4 mg
- Vitamín A 4370.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, slupky a listy odložíme. Kopr jemně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
-
2
Slupky s listy z kedluben uvaříme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Na másle dusíme kedlubny, poté zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vývar ze slupek, osolíme a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a odstavíme. Do polévky vmícháme kopr a podáváme s nahrubo nasekanými vejci.