Těstoviny se žampiony a kuřecím masem
Suroviny
- 150 g Kuřecí křídla
- 180 g Žampiony čerstvé
- 80 g Celer řapíkatý
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 16 g Tymián čerstvý
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 60 g Mandle plátkové
- 150 g Kuřecí krk
- 0.8 ks Cibule
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 0.8 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.4 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1.6 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.25 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 106 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 72.2 mg
- Draslík 365.2 mg
- Vláknina 9432.2 mg
- Vitamín A 9432.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.
-
2
Kuřecí vývar:
-
3
Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.