Telecí s lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí svíčková
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Lanýž
  • 125 ml Víno Marsala
  • 200 ml Vývar telecí
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 539.1 mg
  • Vláknina 1165.5 mg
  • Vitamín A 1165.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 80 °C. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Snítky šalvěje omyjeme a necháme oschnout. Následně je vmáčkneme do masa a obmotáme nití.

  • 2

    V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso důkladně osmahneme z obou stran. Ihned po osmažení jej umístíme do pekáče a pečeme při 80 °C dalších 20 minut.

  • 3

    Tuk z pánve přelejeme do menšího hrnce. Následně jej zalijeme marsalou. Směs přivedeme k varu a zalijeme telecím vývarem. Necháme svařit, dokud nám nezbyde cca 100 ml. Otevřeme konzervované lanýže a scedíme nálev.

  • 4

    Lanýže oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a necháme je okapat. Následně je přidáme do omáčky a omáčku odložíme stranou.

  • 5

    Když je maso opečené dorůžova, vyndáme jej z trouby, šalvěj odstraníme a maso nakrájíme na středně silné plátky a následně je naskládáme na talíře. Omáčku ještě jednou přivedeme k varu a zahustíme lžící másla. Na závěr osolíme a opepříme a zalijeme maso. Podáváme zatepla.

Komentáře k receptu