Hrachová polévka rajská s krutony
Suroviny
- 300 g Hrách loupaný
- 20.93 g Máslo čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 3.54 g Sádlo vepřové škvařené
- 700 ml Voda pitná
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 6 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 148.7 mg
- Vláknina 11684.2 mg
- Vitamín A 11684.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočený.
-
2
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Rohlíky pokrájíme na kostičky a také je osmažíme na másle.
-
3
K namočenému hrachu přilijeme vývar, vaříme zhruba 1,5 hodiny. Asi 20 minut před koncem varu vmícháme do polévky mrkev, rajčatový protlak, osmaženou cibuli, koření, sůl a dovaříme.