Sledě v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 54.2 mg
- Vláknina 6095 mg
- Vitamín A 6095 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme od šupin, rozřízneme břicho a vykucháme je, odřízneme hlavy, ploutve i ocas, omyjeme pod studenou tekoucí vodou, naskládáme je do velké nádoby, zalijeme je studenou vodou a necháme ve vodě 24 hodin. Mlíčí do vody nedáváme, ale ponecháme stranou k dalšímu použití. Druhý den sledě vybereme z vody, nařízneme kůži po délce na hřbetě a opatrně ji stáhneme, odstraníme páteř a tak máme vlastně sledě vykostěné, nakrájíme je na menší kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Citróny omyjeme, spaříme horkou vodou, aby kůra změkla a nakrájíme na slabá kolečka.
-
3
Nálev: V kastrůlku svaříme vodu s octem, medem, bobkovým listem, solí, pepřem a necháme vychladnout. Vložíme mlíčí, přidáme cukr, ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme do vychladlého nálevu a dobře promícháme.
-
4
Do větší uzavíratelné nádoby na dno naskládáme nakrájenou cibuli, připravené kousky nakrájených sleďů, na ně skládáme na plátky pokrájené citróny. Takto postupně skládáme, dokud máme suroviny. Nakonec vše zalijeme uvařeným a již vychladlým nálevem, nádobu přiklopíme, sledě necháme na chladném místě naložené asi 4 dny.
-
5
Už kyselé sledě vyndáváme z nádoby, pokládáme je na mělké talíře, přidáme plátek citrónu, cibuli a podáváme.