Jehněčí s kapary a s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 20 ml Olej olivový
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 2 ml Paprika mletá sladká
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 2 ml Koriandr mletý
  • 5 ml Rozmarýn čerstvý
  • 5 ml Kapary
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 802.8 mg
  • Vláknina 3713 mg
  • Vitamín A 3713 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půlky. Následně je na chvíli ponoříme do vroucí vody. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje a houby podusíme zhruba 2 minuty. Osolíme, opepříme a houby odložíme bokem.

  • 2

    Jehněčí maso důkladně opláchneme, necháme oschnout a naporcujeme. Plátky ihned polijeme citronovou šťávou. V jiné pánvi rozpálíme zbývající olej a maso řádně osmahneme na obou stranách. Podle chuti přidáme mletou papriku, koriandr, rozmarýn.

  • 3

    Rajčata na chvíli ponoříme do vroucí vody, poté je oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme je na měsíčky. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno.

  • 4

    K masu přidáme rajčata, česnek i kapary a celou směs chvilku podusíme. Poté přidáme houby, řádně zamícháme, nakonec zalijeme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu