Jehněčí ragú z Athén
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Paprika zelená
- 1 dl Kečup ostrý
- 3.5 dl Bujón hovězí
- 1 kg Jehněčí maso
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 39 g
- Sodík 21236 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 972.7 mg
- Vláknina 2356.3 mg
- Vitamín A 2356.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2379.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zelenou masitou papriku a rajčata omyjeme. Papriku rozkrojíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme ji na kostky. Masitá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme máslo, šalotku a pokrájenou papriku a rajčata. Promícháme a smažíme asi 2 minuty, až šalotka zesklovatí. Potom přimícháme 1 dl rajčatového pikantního kečupu, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky mletého zázvoru a k zelenině vrátíme maso. Přilijeme hovězí bujón a pomalu dusíme pod pokličkou asi 1.5 hodiny doměkka. Po 30 minutách dušení přimícháme omytý, drobně pokrájený koriandr a citronový pepř.
-
3
Ragú dochutíme solí a servírujeme horké.