Candát s omáčkou z lanýžů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 30.1 mg
- Draslík 366.8 mg
- Vláknina 2088.5 mg
- Vitamín A 2088.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže důkladně očistíme a nadrobno nakrájíme. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku částečně zredukujeme.
-
2
Šalotku oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme. Do hrnce nalijeme červené víno a šalotku v něm povaříme. Zhruba po 2 minutách přilijeme omáčku Demi-glace a vše vaříme ještě 2 minuty.
-
3
Omáčku následně propasírujeme přes cedník na lanýže. Následně ještě vaříme a každou minutu a půl přidáváme kousek másla. Po pěti minutách osolíme a odložíme bokem.
-
4
Filety opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naporcujeme. Dochutíme solí, pepřem, polijeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na pánvi si rozpálíme olej společně se zbylým máslem a filety na ní osmahneme dozlatova. Rybu umístíme na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.