Smažené plněné kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka uzená
  • 150 g Tvaroh tvrdý
  • 400 g Vepřové kotlety
  • 50 g Švestky sušené vypeckované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 50 plátek Eidam plátky
  • 0.01 l Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 370 mg
  • Vláknina 418.3 mg
  • Vitamín A 418.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, osolíme, opepříme, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme, konce nařízneme, aby se kotlety po dobu smažení nekroutily. Do misky nakrájíme máslo na menší kousky, přidáme nastrouhaný křen a spolu promícháme. Do jiné nádoby nadrobíme tvaroh a spolu a nakrájenými švestky smícháme. Rozložíme připravené a naklepané kotlety, každý kotlet potřeme máslem s křenem, položíme kolečko šunky, plátek sýru a 1 lžíci tvarohu se švestkami. Zavineme do závitku, spojíme párátky a ve fritovacím hrnci na rozpáleném oleji smažíme necelých 5 minut. Měkké a usmažené kotlety pokládáme podle porcí na mělké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu