Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 375 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vepřová roláda
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Pastinák
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 17205 mg
  • Vitamín A 17205 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu.

  • 2

    Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky.

  • 3

    Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C.

  • 4

    Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme.

  • 5

    Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku.

  • 6

    Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.

Komentáře k receptu