Penne s dunajskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Těstoviny Penne
  • 230 g Klobása Dunajská
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 472.5 mg
  • Vláknina 6679.8 mg
  • Vitamín A 6679.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.

  • 2

    Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu