Penne s dunajskou klobásou
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Těstoviny Penne
- 230 g Klobása Dunajská
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 26 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 472.5 mg
- Vláknina 6679.8 mg
- Vitamín A 6679.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve si dáme rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli, občas zamícháme a opékáme ji 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou červenou a oranžovou papriku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak a mletou papriku a vše přivedeme k varu. Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu. Poté ihned stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny asi 8 minut. Dobře je scedíme a pokapeme olejem. Přilijeme omáčku a pořádně zamícháme.
-
2
Na talíři poté ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.