Jáhlový kuba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 55.4 mg
  • Draslík 569.1 mg
  • Vláknina 15650.4 mg
  • Vitamín A 15650.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchneme vařící vodou jáhly a dáme do osolené vody s kmínem uvařit doměkka.

  • 2

    Utřeme se solí česnek s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do jáhel.

  • 3

    Dáme nabobtnat na pár hodin sušené houby a vmícháme do směsi. Oloupeme a nakrájíme cibuli.

  • 4

    Na nudličky nakrájíme uzené maso a s cibulí osmahneme na oleji dozlatova. Poté přidáme houby, zamícháme a podusíme. Hotovou směs promícháme s jáhlami.

  • 5

    Směs dáme do vymazaného pekáče, rozprostřeme, přidáme kousky másla a zapečeme.

Komentáře k receptu