Zapečené těstoviny s mletým masem
Suroviny
- 230 g Hovězí maso přední
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 180 g Těstoviny Fusilli
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 22 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 327.8 mg
- Draslík 505.1 mg
- Vláknina 5912.3 mg
- Vitamín A 5912.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si předehřejeme troubu. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Opékáme ji 5 minut. Hovězí maso umeleme a přidáme na opečenou cibuli. Všechno dohromady opékáme, dokud maso nezmění barvu. Poté vmícháme nadrobno nakrájený česnek, protlak, rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme, směs přivedeme k varu. Následně stáhneme teplotu a na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté směs necháme vychladnout. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je, dáme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Těstoviny s omáčkou pořádně smícháme, pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do zapékací mísy, posypeme trochou parmezánu a v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Na talíři pak posyeme zbylým nastrouhaným parmezánem.