Lanýžové toasty s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 228.8 mg
- Vláknina 6730 mg
- Vitamín A 6730 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, rozmělníme a ve hmoždíři rozetřeme se zeleným pepřem na pastu. Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, játra na něm podusíme za občasného míchání 5 minut.
-
3
Následně je smícháme s česnekovou pastou a vaříme na mírném ohni 2 minuty. Na závěr zalijeme citronovou šťávou, koňakem, osolíme, opepříme.
-
4
Toasty připravíme buďto v toastovači, nebo osmažíme na pánvi. Játrovou směsí je potřeme.