Smetanové těstoviny s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 24.2 mg
  • Vláknina 5921 mg
  • Vitamín A 5921 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.

Komentáře k receptu